Skicka in recept

Dela med dig av ditt favoritrecept på kladdkaka i kommentarsfältet nedan.

12 kommentarer:

  1. Ingredienser
    100 g smör
    1 påse dumlekolor (120g) eller dumle minibites
    2 ägg
    3 dl socker
    1½ dl mjöl
    4 msk kakao
    1 tsk vaniljsocker
    ½ tsk salt



    Gör så här
    Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
    Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt.
    Servera med lättvispad grädde.

    SvaraRadera
  2. Jörnås Kladdkaka
    8-10 bitar

    150 gr smör
    150 gr mörk choklad
    2 dl strösocker
    4 ägg
    2 dl vetemjöl

    Till garnering: florsocker
    Till servering: vaniljglass

    Smält smör och bitar av chokladen tillsammans på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl och chokladsmör.
    Slå smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 2 L.
    Grädda mitt i ugnen i 175 gr ca 15 minuter. Kakan skall vara lite kladdig.
    Vid servering, sikta florsocker över och bjud halvsmält vaniljglass till.

    SvaraRadera
  3. Tips från en då 14 årig ligist på fritidsgården:
    Vispa ihop 2 ägg och 3 dl socker
    Blanda 1,5 dl mjöl, 4 msk kakao, 1 krm salt, 3 tsk vanilj.
    Rör ihop.
    Tillsätt 100 gram smält smör och grädda i 200 grader ca 30 min.

    SvaraRadera
  4. Husmanskladdmuffins
    ca 20 st

    2,5 dl strösocker
    4,5 dl vetemjöl
    2 msk vaniljsocker
    1 dl kakao
    2 msk vaniljsocker
    1 msk bakpulver
    2 ägg
    3 dl mjölk
    75 g smör
    0,5 dl rapsolja
    100 g 70 procentig mörk choklad
    1 nypa havssalt (några flingor till varje muffin)

    GÖR SÅ HÄR

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    2. Smält smöret och blanda i mjölk.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk, olja och smör.
    4. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda till en jämn smet.
    5. Fördela ca 3/4 smet i varje muffinsform.
    6. Grovhacka chokladen och lägg lite i varje muffin.
    7. Lägg några flingor salt i varje muffin. två tre räcker.
    8. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 12-14 min.
    Tänk att en muffin kan göra en människa så lycklig…!

    Pernilla

    SvaraRadera
  5. hemlig choklad dröm.


    1 tsk florsocker.
    2 dl smält magarin
    3 dl kakao
    1 tsk socker
    8 dl mjöl
    4.5 dl vatten

    (tillbehör)
    vanlijsocker
    kakaopulver
    strössel

    SvaraRadera
  6. Här kommer ett recept på en LCHF-Kladdkaka bakat utan socker och mjöl.


    Kladdkaka - en liten form 16 cm i diameter

    35 gram smör
    1 ägg
    2/3 dl vispgrädde
    ¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)
    2 msk kokosmjöl
    4 ½ msk stevia strö/sukrin
    ½ dl krm vaniljpulver
    20 gram grovhackad mörk och sockerfri choklad
    10 gram nötter (ex. Pecannötter, hasselnötter, valnötter)

    Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden (ovispad). Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl) på 16 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig).

    Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller kula glass!

    För fler recept: http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  7. mitt egna Te

    du behöver:
    grädde
    mjölk
    Te påse
    kokande vatten
    socker


    så här gör du: häll varmt vatten i en kopp (1)
    lägg i te påsen (2)
    häll i cirka 2 skedar socker (3)
    häll i lite mjölk (4)
    häll i lite grädde (5)


    klart !!!!

    SvaraRadera
  8. mitt egna Te
    du behöver:
    grädde
    mjölk
    socker
    te-påse
    kopp

    gör så här:

    häll varmt vatten i en kopp 1
    lägg i te-påsen 2
    häll i cirka 2 skedar socker 3
    häll i lite mjölk 4
    häll i lite grädde 5

    klart!!!

    SvaraRadera
  9. Världens bästa kladdkaka.
    http://blogg.folkbladet.nu/johannakaffepanna/2012/11/07/en-dag-att-fira/

    SvaraRadera
  10. ***** After Eight kladdkaka

    150 g smör
    2 ägg
    3 dl socker
    1,5 dl mjöl
    2 tsk vaniljsocker
    4 msk kakao
    10 After Eight

    Gör såhär:
    - Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form (använd gärna kokosflingor istället för ströbröd).
    - Smält smöret i en kastrull.
    - Vispa ägg, socker, kakao och vaniljsocker med en vanlig handvisp lite lätt.
    - Tillsätt smöret i smeten och till sist mjölet.
    - Häll upp halva smeten i formen. Sprid sedan ner After Eighten jämt och häll i resten av smeten ovanpå.
    - In i ugnen i 40 minuter.

    Mums!

    SvaraRadera
  11. Jag har ett egetpåhittat kladdkaksrecept som vunnit pris i Arlas tävling kladdkaksracet. Jag hittar inte receptet just nu, men jag återkommer om jag kommer ihåg!

    SvaraRadera