Massor av kladdkaka recept samlade på en sida! Snabb kladdkaka, Fransk marängkladdkaka, Jean Claudes mintkladdkaka, Enkel nötkladdkaka, nougatkladdkaka med flera!
Sidor
▼
Skicka in recept
Dela med dig av ditt favoritrecept på kladdkaka i kommentarsfältet nedan.
Ingredienser 100 g smör 1 påse dumlekolor (120g) eller dumle minibites 2 ägg 3 dl socker 1½ dl mjöl 4 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ½ tsk salt
Gör så här Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt. Servera med lättvispad grädde.
150 gr smör 150 gr mörk choklad 2 dl strösocker 4 ägg 2 dl vetemjöl
Till garnering: florsocker Till servering: vaniljglass
Smält smör och bitar av chokladen tillsammans på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl och chokladsmör. Slå smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 2 L. Grädda mitt i ugnen i 175 gr ca 15 minuter. Kakan skall vara lite kladdig. Vid servering, sikta florsocker över och bjud halvsmält vaniljglass till.
Tips från en då 14 årig ligist på fritidsgården: Vispa ihop 2 ägg och 3 dl socker Blanda 1,5 dl mjöl, 4 msk kakao, 1 krm salt, 3 tsk vanilj. Rör ihop. Tillsätt 100 gram smält smör och grädda i 200 grader ca 30 min.
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 2. Smält smöret och blanda i mjölk. 3. Vispa ihop ägg, mjölk, olja och smör. 4. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda till en jämn smet. 5. Fördela ca 3/4 smet i varje muffinsform. 6. Grovhacka chokladen och lägg lite i varje muffin. 7. Lägg några flingor salt i varje muffin. två tre räcker. 8. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 12-14 min. Tänk att en muffin kan göra en människa så lycklig…!
Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden (ovispad). Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl) på 16 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig).
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller kula glass!
150 g smör 2 ägg 3 dl socker 1,5 dl mjöl 2 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 10 After Eight
Gör såhär: - Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form (använd gärna kokosflingor istället för ströbröd). - Smält smöret i en kastrull. - Vispa ägg, socker, kakao och vaniljsocker med en vanlig handvisp lite lätt. - Tillsätt smöret i smeten och till sist mjölet. - Häll upp halva smeten i formen. Sprid sedan ner After Eighten jämt och häll i resten av smeten ovanpå. - In i ugnen i 40 minuter.
Jag har ett egetpåhittat kladdkaksrecept som vunnit pris i Arlas tävling kladdkaksracet. Jag hittar inte receptet just nu, men jag återkommer om jag kommer ihåg!
Ingredienser
SvaraRadera100 g smör
1 påse dumlekolor (120g) eller dumle minibites
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Gör så här
Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt.
Servera med lättvispad grädde.
Jörnås Kladdkaka
SvaraRadera8-10 bitar
150 gr smör
150 gr mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
Till garnering: florsocker
Till servering: vaniljglass
Smält smör och bitar av chokladen tillsammans på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl och chokladsmör.
Slå smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 2 L.
Grädda mitt i ugnen i 175 gr ca 15 minuter. Kakan skall vara lite kladdig.
Vid servering, sikta florsocker över och bjud halvsmält vaniljglass till.
Tips från en då 14 årig ligist på fritidsgården:
SvaraRaderaVispa ihop 2 ägg och 3 dl socker
Blanda 1,5 dl mjöl, 4 msk kakao, 1 krm salt, 3 tsk vanilj.
Rör ihop.
Tillsätt 100 gram smält smör och grädda i 200 grader ca 30 min.
Husmanskladdmuffins
SvaraRaderaca 20 st
2,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 ägg
3 dl mjölk
75 g smör
0,5 dl rapsolja
100 g 70 procentig mörk choklad
1 nypa havssalt (några flingor till varje muffin)
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Smält smöret och blanda i mjölk.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, olja och smör.
4. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda till en jämn smet.
5. Fördela ca 3/4 smet i varje muffinsform.
6. Grovhacka chokladen och lägg lite i varje muffin.
7. Lägg några flingor salt i varje muffin. två tre räcker.
8. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 12-14 min.
Tänk att en muffin kan göra en människa så lycklig…!
Pernilla
hemlig choklad dröm.
SvaraRadera1 tsk florsocker.
2 dl smält magarin
3 dl kakao
1 tsk socker
8 dl mjöl
4.5 dl vatten
(tillbehör)
vanlijsocker
kakaopulver
strössel
Här kommer ett recept på en LCHF-Kladdkaka bakat utan socker och mjöl.
SvaraRaderaKladdkaka - en liten form 16 cm i diameter
35 gram smör
1 ägg
2/3 dl vispgrädde
¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)
2 msk kokosmjöl
4 ½ msk stevia strö/sukrin
½ dl krm vaniljpulver
20 gram grovhackad mörk och sockerfri choklad
10 gram nötter (ex. Pecannötter, hasselnötter, valnötter)
Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden (ovispad). Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl) på 16 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig).
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller kula glass!
För fler recept: http://bakasockerfritt.blogg.se/
mitt egna Te
SvaraRaderadu behöver:
grädde
mjölk
Te påse
kokande vatten
socker
så här gör du: häll varmt vatten i en kopp (1)
lägg i te påsen (2)
häll i cirka 2 skedar socker (3)
häll i lite mjölk (4)
häll i lite grädde (5)
klart !!!!
mitt egna Te
SvaraRaderadu behöver:
grädde
mjölk
socker
te-påse
kopp
gör så här:
häll varmt vatten i en kopp 1
lägg i te-påsen 2
häll i cirka 2 skedar socker 3
häll i lite mjölk 4
häll i lite grädde 5
klart!!!
Världens bästa kladdkaka.
SvaraRaderahttp://blogg.folkbladet.nu/johannakaffepanna/2012/11/07/en-dag-att-fira/
***** After Eight kladdkaka
SvaraRadera150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
10 After Eight
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form (använd gärna kokosflingor istället för ströbröd).
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ägg, socker, kakao och vaniljsocker med en vanlig handvisp lite lätt.
- Tillsätt smöret i smeten och till sist mjölet.
- Häll upp halva smeten i formen. Sprid sedan ner After Eighten jämt och häll i resten av smeten ovanpå.
- In i ugnen i 40 minuter.
Mums!
Jag har ett egetpåhittat kladdkaksrecept som vunnit pris i Arlas tävling kladdkaksracet. Jag hittar inte receptet just nu, men jag återkommer om jag kommer ihåg!
SvaraRaderaPankaka
SvaraRadera