100 g smör
100 g choklad (För tips om rekommenderad choklad, klicka här)
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Steg för steg
- Sätt ugnen på 160 grader
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Rör samman samtliga ingredienser.
- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Häll i smeten
- Gräddas i 24 min.
- Låt kakan stå några timmar innan servering
Få det här receptet på sms, skicka kladdkaka lyx till 72672 (5 kr)
Det var mig en seg smet ! Men resultatet blev jätte gott !
SvaraRaderaGick bra med 120 gram vit blockchoklad, vart skitgott!
SvaraRaderaKan verkligen rekommendera detta. Den blev precis som en cafékaka! Vispa länge dock.
SvaraRaderaKul, så himla trevligt att vi alla kan dela med oss av vackra smak upplevelser
RaderaEn underbar kaka,lyxig och kladdig.
SvaraRaderaRekomenderas starkt
Den var jätte god!!!!
SvaraRaderarekomenderar!
Himlaa gott som du säjer :);)
RaderaGöööööööööööör gooooo
SvaraRadera/glade Göteborgaren
hahahah
Radera:)
RaderaSka göra den på julafton
SvaraRaderaJohan Nordahl
väldigt god kaka, gör den!
SvaraRaderagick finfint utan att smöra och bröda formen
SvaraRaderaska göra den till min älskade sambo nu...det kommer säkert bli mumma gott :)// Snuggisen
SvaraRaderaSkulle det stå snyggisen eller snuggisen? det står snuggisen.
RaderaJag gör min väldigt likt denna, men jag har även i 2 msk grädde, 2 msk starkt kaffe, 3 msk honung, 1 kryddmått salt. Samt lite mer vetemjöl pga vätskan. Jag vispar även äggvitan separat med hälften av sockret, och vänder sedan ner denna i smeten efter att smeten är i formen. Ger en randig yta med likheter till maräng...
SvaraRaderaKladdkaka kan vara en konst. :)
De lät riktigt gott, har kakan i ugnen redan med nästa gång ska jag prova ditt recept. / Laban
RaderaJag följde nästan receptet exakt, men tog bara 3 msk kakao och hade i hackad choklad istället för att smälta :) Den står i ugnen nu så får väl se hur resultatet blir!
SvaraRaderagood smaka den
SvaraRaderaden var såå good jag ska göra en till nu.
SvaraRaderaKakan blev jättegod! Det fungerade alldeles utmärkt med Marabou Mörk Choklad.
SvaraRadera/Marie
mmm låter gott, ska göra ett försök!
SvaraRaderamm reseltateetblev smamsen!
SvaraRaderaVi är oxå på G att göra ett test, dock befinner vi oss i sommarhuset på västkusten och är inte säker ppå att alla ingredinser inns tillgängliga. återkommer med resultat. Möjligen finns det lite påskgodis att tillgå :-)
SvaraRaderajag köpte en kappa på rea förra veckan, råkade spilla lite vin på denna. men det gick faktiskt bort i tvätten.
RaderaGod :)
SvaraRaderaGrymt good :)
SvaraRaderaHäst gössig Kladdkaka!! :D
SvaraRaderamåste prova det här receptet:D!!!!!!!!!!!!!!__________________________________________________________________________________________
SvaraRaderaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
SvaraRaderaHar provat flera gånger...det är sååååååå gott... Jag tryckte in frysta hallon i degen sista gång sedan mörkchoklad glasyr på den färdiga kakan med lite bär på i mitten för dekoration ...blev HIMLA GOTT och festigt...PROVA DEN!!!!
SvaraRaderajag följde receptet exakt + tillsatte kex i mitten av smeten... tog hälften av smeten och smete ut den på formen sen placerade jag ut valfri kex sedan så hällde jag över resten av smeten...åååh sååå gott smakar precis som köpt kaka ;D
SvaraRaderaåhh va gott me valfri kex
Raderahmmm jag har inte smakat enn men hoppas den blir god :D smeten var det i allafall. =)
SvaraRaderamicke micke god kakan. nu från jag äter varja daganen.
SvaraRaderabjudar jäst varja gong. jag her bor i svirige i 15 år. gudar har gavit dig micket fina hander till moten laganing. minar son är micket glat
Gör denna nu. Modifierade den en aning! Hade i lite dooleys espresso och böt ut 0.5 deciliter socker mot rörsocker, mumsigt.
SvaraRaderaKika gärna in på min bak&matblogg! =)
Väldigt seg smet, blev orolig att jag hade gjort något fel, men nu står den i ugnen. Får se hur den smakar sen.
SvaraRaderaAnvände en 100g Exlellence intense mint och det är värt att prova på kan jag lova. Mintkladdkaka, mmmm.
SvaraRaderaJag hade i mörk choklad med apelsinsmak. Sen bytte jag ut 1dl strösocker mot ½dl moscovadosocker och så hade jag istället bara 3msk kakao. Suuuuuper god!
SvaraRaderaGår det bra med utan choklad??
SvaraRaderaVääääldigt seg konsistens på smeten.. gick knappt att bre ut i formen, men jag hoppas att den sjunker ut lite i kanterna när den är i ugnen..
SvaraRaderakänns att 24 min är för mycket. kanske bara min ugn.
SvaraRaderaSjukt gott! Den godaste kladdkakan jag ätit!
SvaraRaderaLyxigt och gott :-)!
SvaraRaderaStår och kollar på den ,ska ut ur ugnen snart ser lite platt ut men kommer säkert god<3
SvaraRaderajag blandade med morötter!
SvaraRaderaden håller på att svalna nu :D, hoppas den blir god ;D
SvaraRaderaska prova den nu hoppas den blir mumms!! :P
SvaraRaderaDet var nog den bästa kladdkakan jag har smakat. Den ska lätt bli paradkakan :D
SvaraRaderaAnvände glutenmix i stället för vetemjöl och resultatet blev alldeles underbart!
SvaraRaderaHade mörk 55% choklad från Odense. Helt ny ugn och på lägsta falsen.Började släppa i kanterna och resa sig exakt vid 24 minuter, lät den vara inne fyra minuter till. Blev dock bara ett par cm hög o aningen för kladdig i mitten. Provar nog att ha den på mittersta falsen nästa gång...annars får det vara..
SvaraRaderaJättegod, testa mintchoklad!
SvaraRaderaMmm. Låter Super gott.
SvaraRaderaSeg deg, underlättade genom att smälta chokladen i samma kastrull som smöret, obs på låg värme. Rörde i övrigt direkt i kastrullen när den svalnat, minimalt med disk, hällde dock i en skvätt cognac för mer vuxensmak. Kanongod!!!
SvaraRaderaden var undebarrrr hhhhhhhhh
SvaraRaderaSka prova nu... Men den låter jätte god! :DD
SvaraRaderaJag brukar lägga till 2 msk bakpulver och hälla i smeten i Muffinsformar :) Sedan brukar jag vanligtvis hälla vispgrädde lite snyggt på och hacka jordgubbar till små bitar och lägga på :) Muuuuums!
SvaraRaderaät bara smeten fy vad god!
SvaraRaderammhm mhm gud vagod kaka, blir verkligen tårögd.
SvaraRaderaDen var kladdig och god :)
SvaraRaderaRekomenderar
god...men inte utsökt som förväntat!
SvaraRaderaJättegod! :D
SvaraRaderaska jusst göra den ! den såg färsk och god ut.blir spännande !
SvaraRadera//P-12 or
vad menas med vattenbad??
SvaraRaderaMan häller i vatten i en kastrull, och sätter sedan en skål på kastrullen så att vattnet precis nuddar skålen, sedan lägger du chokladen i skålen och väntar tills den har smällt : D lycka till!
RaderaSmeten var minst sagt seg. Vi hoppas dock att resultatet blir lika bra som flertalet hävdar, en café au lait, hallon samt grädde skall kombineras. Vi är dock sparsamt optimistiska i nuläget.
SvaraRaderaKarin & Niclas
vattenbad är när du har en kastrull med kokande vatten på spisen och sätter en skål ovanför som t.ex. chokladen smälter i! :)
SvaraRaderaSeeegggggg......
SvaraRaderaFantastiskt god!!! Serverade denna på julafton till kaffet och det var en ren njutning :-)
SvaraRaderaDetta är den godaste kladdkaka jag ätit och de jag bjuder på den säger ofta detsamma. Jag bryter ner chokladen i det smälta smöret istället för att smälta den i vattenbad. Sedan blandar jag ingredienserna enligt "vanliga bakprinciper" (först smör och socker poröst, blandar torra ingredienser för sig innan de rörs ner). Ställer sedan kakan ganska långt ner i ugnen. Visst är smeten seg, men det gör väl ingenting när resultatet blir bra!
SvaraRaderaIn the process, verkligen seg smet som många sagt innan oss. Väntar med spänning på resultatet, kör helekologiskt.
SvaraRaderaStruntar i sista receptanvisningen : )
jag brukar bada chokladen i varmt vatten. den blir lite spräcklig och härlig då tycker jag.
SvaraRaderawhen i see your cake there's not a thing that i would change cause it's amazing just the way it is
SvaraRaderaGjorde denna kaka, står i ugnen nu, gjorde även med kokostäcke över, tog ut kakan 10 minuter innan och la över kokostäcket o nu ska den va i ugnen tio minuter, kommer bli super gott!
SvaraRaderaKokostäcke: 200 gram kokos, 100 gram smör, 1 dl socker och 1 dl sirap, koka ihop allting!
Kram Nathalie!:)
hur många grader ska ungen vara på?
SvaraRadera160
Radera160 grader, lycka till!
RaderaKakan blev jättebra
SvaraRaderaSka man lägga vanlig smör eller margarin?
SvaraRaderasmör blir ju godast så klart
Raderajag satte vanligt smör och det blev verkligt gott! Men det kanske inte har någon skillnad :-)
RaderaSjukt god! Jag hackade ner lite extra choklad tio minuter innan den var färdig, blev super gott! Rekommenderas starkt! :) Muuuuuums!
SvaraRaderaSka testa baka den nu.
SvaraRaderaVäldigt god och stark smak!! Jag körde grundreceptet men la till en extra msk kakao, ungefär två msk starkt kaffe och lite mjöl för att kompensera vätskan. Sedan la jag i frysta hallon i smeten, underbart! Hade i den i 24 minuter som det stog.
SvaraRaderaMen den blev inte sådär seg utan mer mousseaktig, kanske var kaffet? Är väldigt dålig på bakning, någon som vet hur man får en riktigt seg kaka?
jag tycker detta recept var grymt :) Smakade riktigt gott och riktigt mycket choklad! istället för mörk choklad så tog jag istället marabou mjölk choklad och så hade jag i 200 gram smör istället för 100gram smör. Plus att jag hade i 3 ägg :) den gräddades i ugnen på 160 min i 20min :)
SvaraRaderaJag hackade i choklad också :) btw ;)
SvaraRaderaok
Raderajääte got och jätte lätt att laga!!!!!
SvaraRaderajätte gott:D
SvaraRaderamumms gott (got med 150g choklad med )mumms rekomenderar värkligen kladkakan
SvaraRaderaVar så otroligt gott! Blir att rekommendera för mina kära :)
SvaraRaderaDet är tur att ni kan läsa recept och göra goda bakverk.. Men stava kan ni fan inte.
SvaraRaderahade inga ägg så gjorde med 1 dl olja istället blev också super!
SvaraRaderaBästa kladkakan jag gjort! :)
SvaraRadera200g Marabou Schweitzernöt blir kanon. Strunta i vattenbad, smält bara smör och choklad tillsammans och blanda sen i resten. Bara en kastrull att diska :-)
SvaraRaderaMånga skriver att smeten blev seg. Det kan bero på att man vispar den istället för att röra. Har precis tagit ut den ur ugnen och det ser bra ut! Mums!
SvaraRaderaGrymt god!! Åt den igår direkt när den var klar men insåg precis att den blev 100 gånger så god av att stå ett tag! Tack för receptet!
SvaraRaderaTrimmade om receptet:
SvaraRadera2 dl vetemjöl
3 dl socker
6 msk kakao
1.5 msk vaniljsocker
100 gram 85% mörk choklad
3 ägg
150 gram smör
Större sats: 35 minuter?????
Nästa gång får det bli med en bit äkta vaniljstång istället för vaniljsockret.
Supergott! Bästa kladdkakan jag bakat! Men gräddtiden är alldeles för lång, bättre med 15-18 minuter :)
SvaraRaderaDen här var verkligen INTE god!
SvaraRaderaNam nam
SvaraRadera