Fransk marängkladdkaka

Recept

1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
2 st ägg
100 g margarin
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad (till exempel Lindt 75 procent)


Steg för steg


- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform.


- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.


- Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret, tillsätt de båda äggulorna.


- Vispa äggvita till ett fast skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.


- Rör försiktigt ner äggskummet och den smälta chokladen i mjölblandningen.


- Häll smeten i formen och grädda i 23-24 minuter i 175 grader.


- Låt kladdkakan svalna av innan servering.

10 kommentarer:

  1. Den här är kalasgod!

    SvaraRadera
  2. Supersmaskens. Tack för recept!

    SvaraRadera
  3. Låter helsmaskigt. Men var är marängen? (försöker bli av med fyra äggvitor)

    SvaraRadera
  4. Marängen är ju i smeten.. äggvita plus socker blir maräng och så tillsätter man chokladen...

    SvaraRadera
  5. Blev väldigt besviken,alldeles för torr.Hade inne kakan i 22 minuter i 175 grader.Max 15 minuter.Blev absolut inte en kladdkaka,snarare en torr chokladkaka:(

    SvaraRadera
  6. JÄTTEGÖTT VA JU DETTA!

    SvaraRadera
  7. Låter smarrigt - men inte kladdig väl? Marängen torde motverka det :)

    SvaraRadera
  8. Väldigt god. Har bakat denna många gånger nu och hela familjen älskar den. Jag kör den 23 min i 150 grader (varmluftsugn) och då blir den perfekt.

    SvaraRadera