3 dl socker
2 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
2 ägg
75 gram smör
2 dl vetemjöl
Steg för steg
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop strösocker, vaniljsocker, kakao, ägg, och salt.
- Rör ner det smälta smöret och blanda i vetemjöl till sist.
- Häll ner smeten i bakformen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
- Låt kakan svalna.
Få ditt kladdkaka recept på sms, skicka kladdkaka enkel till 72672 (5 kr)
Använd en aluminiumform så blir resultatet ÄNNU BÄTTRE!!! Riktigt smarrig kaka! :D Kakan blir inte alls slemmig och bränd! *hosthost*
SvaraRaderaom den blir slemmig innuti och bränd överst har du haft den för högt upp i ugnen;)
RaderaMin smet blev väldig kompakt vet inte om jag gjorde något fel vill gärna ha svar om någon vet vad jag gjorde för fel
RaderaJätte bra resultat! lite söt dock, ta 2,5 dl socker
SvaraRaderaTog rådet med mindre socker, klokt! Men i övrigt en väldigt menlös kaka...smakmässigt....mer kakao behövs
SvaraRaderahåller med ovanstående. bara 2,5dl socker, mer kakao och gärna lite blockchoklad i... :0)
SvaraRaderaden ee bra som den ee super goo den skall va sööööt bra recept<3 :D<3
SvaraRaderaden ee bra som den ee super goo den skall va sööööt bra recept<3 :D<3
SvaraRaderakakan är i ugnen nu men jag tog bara ett ägg men hoppas den blir god iaf ;)
SvaraRaderaden ser bra ut hiten tils ;)
Hej!
RaderaMed Orgran GLUTEN FREE No Egg, blir den ännu bättre; istället för kakao kan man använda malda valötter, eller andra nötter; Istället för vaniljsocker kan man sjunga en Beatles s. när man serverar kakan
Hrm!!! Näää, 15 minuter räckte definitivt INTE! Den smakade OK, men behövde åtminstone 40 minuter att bli färdig.
SvaraRaderaborde kanske kolla om det är nått fel på ugnen :P
RaderaHade min inne i knappt 15 min och den vart jättegod. lite torr kanske. så lite mindre tid.
SvaraRaderaden var enkel att göra och god!!!1
SvaraRaderaden var enkel att göra!! och god
SvaraRaderatack för en fin kladdkaka :)
SvaraRaderakanonrecept..
SvaraRaderaNu testar jag att göra dubbla ingredienser denna gån. får se hur de blir då:-)
Kladdkakan behövde vara inne längre än 15 minuter. Har inte smakat på kakan än, men den ser god ut. Det gick att baka på ett kick, men behövde som sagt var vara inne lite längre. ;)
SvaraRaderaJag tog 2,5 dl socker och 1½ dl kakao. Smaken blev optimal men trots att jag älskar riktigt kladdig kaka så blev den lite väääl lös. Några minuter till nästa gång!
SvaraRaderaUrsäkta Linda!
SvaraRaderaMenar du verkligen 1 1/2 dl kakao?
=)
ska försöka med reseptet nu hoppas det blir bra jag har snvänt andra resept här ifrånarla... lyckadess asa-bra
SvaraRaderaVi tog bara 150 gram smör, vet inte om det kommer bli bra. Vi tror att den kommer att bli bra. Lite slarvigt gjort bara.
SvaraRaderahåller på att baka kladdbaka nu
SvaraRaderaväldigt smidig att baka men lite lite smet
hoppas den blir god!
jag hällde smeten i bakformar,vart superbra!!
SvaraRaderaDet här receptet är jätte bra dock lite väl söt.
SvaraRadera2 dl socker är mycket bättre :D
SvaraRaderaJag testade att baka och äta kakan för första gången idag! Jättegod. Vår ugn behövde den vara lite extra, 5 min extra - det kan ni testa er fram (beroende på ugn). Gärna något mindre socker, jag körde 3 dl och det är ganska mycket. Kanske lite extra kakao om man vill ha lite tyngre chokladsmak. Men den var så omtyckt! Läcker med klick grädde och kaffe.. doftade så gott i hela huset!
SvaraRaderaska prova den nu, jag och grabben ska baka tänkte ja=)
SvaraRaderabakade och jag säger att det är fasen den godaste kladdkakan jag ätit!! gick upp med den till en kompis med några vänner, eftersom jag bakade väldigt stor (dubbla receptet) så vi åt alla upp den och mådde illa efteråt så mkt vi åt! RIKTIGT good!! :D
SvaraRaderaHar precis bakat, degen smakade utmärkt, så hoppas kakan gör det med :)
SvaraRaderajättebra recept!
Älskar söta kakor hihi ^^
Tog lite mindre än femton min, tycker om när dem är kladdiga inne :))
ska baka den nu hoppas att den kommer att smaka lika gott som ni alla lyckats med:)
SvaraRaderaLåt er inte luras av att kakan är lös när den står i ugnen, den stelnar en del när den svalnat och den är absolut godast kall och några timmar gammal tycker jag! :) 2-2.5dl sock tyker jag också är lagom, och minst 3 msk kakao :)
SvaraRaderaTack för receptet, hade glömt det nu ikväll när jag var sugen på kladdkaka! Brukade baka det dagligen för några år sedan! :)
jag tycker inte att man ska förändra på någonting. Kakkan smakar bra som den är, inga förändringar.
SvaraRaderaHar bakat den en gång dags att baka den igen mmmmmm vad gott
SvaraRaderajag o min kompis hade lite problem men kakan blev super ;D ( vi kunde inte få på ugnen ) ;D / vi tog en socker kaksform ;D
SvaraRaderaJättesmarrig kaka!
SvaraRaderaÄr väldigt enkel att göra och det tar väldigt kort tid att göra den! :)
rekomenderar!^^
TIPS: Krossa några hallon i smeten & ta (som ovan sagt) i lite mindre socker, hallonen ger ett riktigt sting till kakan! :)
SvaraRaderagod
SvaraRaderaEtt härligt recept! Tack för receptet vem det nu än var.
SvaraRadera15min gjorde 2cm av kanten och 2mm av mitten gräddat, resten lika ogräddat som om det inte ens varit i ugnen!
SvaraRadera20-25min hade varit ett måste. synd att jag inte kontrollerde detta när jag tog ut den ur ugnen för nu är den redan kall...
MYCKET GOD för övrigt
God som tusan! ;) min sambo blev riktigt nöjd!
SvaraRaderaska pröva är bara 10 imorgon 11
SvaraRaderaGOOTTT
SvaraRaderanu är den i ugnen , så vi får väl hoppas på att den blir god ;)
SvaraRaderaanonym sa..
SvaraRaderaÅåå, va jag blev snåål! snart ska jag börja göra kladdkaka, har ni några tips? :) tack :D:D
Den var jätte god och snabbt gick det att göra. Den blev rätt så sött men det ska den ju vara. ;)
SvaraRaderadon är jätte god men mindre socker ca:2,5 dl
SvaraRaderammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm smaskigt aaaaaaaaaa mmm
den passar bra för den ungdomen med lågt blodsocker. LABB TESTAT.
SvaraRaderamums;) jätte ggott bra recept
SvaraRaderaFAST smeten var godare =)
Grymt enkel att göra och förtjusande god!!!
SvaraRaderahej jag bakar
SvaraRaderaHar precis ätit en kladdkake muffins gjord efter receptet , perfekt, både seg hård yta o kletig inuti,
SvaraRaderadottern gjorde som sagt i muffinsformar o tog 3 msk kakao + hackad blockchoklad
till helgen ska vi ha kalas o då gör jag en STOR hög efter detta recept ! Mmmm med en klick grädde utrörd med liiite lemoncurd !
jättegott
SvaraRaderammmmmmmmm......aaaaaaaaassssssss ggggggggooooooooooddddddddddd!!!!!!!!!!!!!!
SvaraRaderaProva för andra gången nu. den är i ugnen nu hoppas det blir gott igen:)
SvaraRaderamen ha i den längre än 15 min:)
och ha i lite mindre socker och lite mer kakao
Hittade inte min "favorit-recept-bok" idag när jag skulle få besök så jag googlade fram det här receptet och den var lite ljusare än min "vanliga" kladdkaka men suveränt god.
SvaraRadera15 minuter i min gamla sega ugn var perfekt, Kladdkaka SKA vara kladdig :)
Nu står resterna i kylen och den är minst lika god kall märkte jag nyss...
Värt att prova igen!
//Mariah
gott gott
SvaraRaderahar inte provat den än men den ser lite skum ut
SvaraRadera15 minuter räcker inte, jag tog 20 minuter och vi får se hur den smakar.
SvaraRaderaJättegod! Den första kladdkakan jag bakat någonsin! Helt perfekt. :D
SvaraRaderani förvirrar mig vilket av alla saker som ni har sagt är bäst,ett ägg eller 2,5 dl?
SvaraRaderaAhhhhhhhhhhh.....
skoja bara:D
tror ni att man kanske kan göra den utan vaniljsocker...?
SvaraRaderaHmm.. ska testa :o
BRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SvaraRaderaÄnnu e den inte klar!!! Jag tog i lite blockchoklad o trodde det var den som gjorde att den RANN efter 20 min! Det är bara vänta och se. . .
SvaraRaderafick ha den inne i drygt 35-40 min men den blev jättegod!
SvaraRaderamen den va ju rätt go! :))
SvaraRaderamycket bra! mycket goood
SvaraRaderaska precis göra den med morsan,hoppas den smakar bra! ha en bra dag\Yasmine !<333
SvaraRaderaVi hade den inne i 31.5 minut, jättebra! O 3.1 msk kakao, också jättebra!!
SvaraRaderatill hur många personer räcker det om man följer just denna recept?.
SvaraRaderaär vanilj pulvret ett måste i detta recept
SvaraRaderaasso jag håller på att göra kakan nu o jag tycker att det är en sitbra hemsida:D
SvaraRaderahighihihi vet ännu nte hur den smakar just nu gör jag smeten den ser gooood ut !!!! <3<3<3<3<3<3
SvaraRaderaJag ska göra den nu innan min mamma kmr jag hppas att det är enkelt !:)
SvaraRaderaBlanda ner en skivad banan precis innan du häller i mjölet, så får kakan en rund bananchoklad kaksmak :)Plus lite vitaminer
SvaraRaderagjorde den för ett tag sen.. asgod var den! tror tyvärr inte att min familj fick smaka så mycket för jag åt det mesta själv.. haha men nu hittade jag lyckligtvis precis den här sidan igen.
SvaraRaderagod kladdkaka! funkar till och med i min cpspis ;)
Kakan är i ugnen nu, för vid 15 min var den inte riktigt klar, 20 min MINST! Hoppas den blir god! :-)
SvaraRaderaKakan är i ugen nu, den har varit inne i 30 min och det är forfarande smet... bytte doch ut vaniljsockret mot florsocker eftersom jag inte hade vaniljsocer, ser fram emot att testa denna underbara kaka :D
SvaraRaderamen den var jättegod kaka
SvaraRaderaBra recept!
SvaraRaderaJag tog pärlsocker istället för strösocker, smällte ner sockret med smöret!
Smakade fantastiskt!
Det blev riktigt gott!!
SvaraRaderaDenna kakan blev helt ok. Lät den stå i cirka 20 minuter, men kunde nog tagit ut den en-ett par minuter tidigare. Inte den godaste jag ätit, men absolut godkänd! Och väl uppskattad av en hungrig snickare till man :) haha!
SvaraRaderaväldigt bra recept!
SvaraRaderasmeten är ju lätt godast! :)
den rinner !!! måste va inne typ 45 minuter säger sebastian :(
SvaraRadera15 min e för lite. Den rinner, så man måste ha typ 25 min.
SvaraRaderaska överraska min familj hoppas den blir god ska sätta in den i ugnen men hur länge en del säger 15min andra 30:)
SvaraRaderagjorde jag nått fel eller är smeten ganska hård??:):)
SvaraRadera<3<3
Hade ingen kakao hemma så jag tog obo'y dark :) Hoppas den blir bra... Jag hittade ingen form heller så jag tog muffins formar.
SvaraRaderaGooooood som attan lägg till den i Ett recept I En Bok. Resultatet har alltid blivit bra hittills.:D
SvaraRaderatänkte testa denna kladdkaka nu får se om den är god hoppas på det.
SvaraRaderaJag och min kompis håller på att baka nu, kakan är i ungnen men hoppas den blir bra.
SvaraRaderaDock vad den väldigt "fast" , så kanske ngt mer kladdig skulle den nog vara :)
Jättegod! och snåla inte med sockret, det blir alltid godare med lite mer socker ;) jag och min flickvän njuter av denna kladdkaka, tack för receptet!!
SvaraRaderamer kakao, mindre socker o längre tid i ugnen... men annrs va den god
SvaraRaderaDen är säkert good Min står i ugnen jag är Lite orolig tog florsocker istället för Vanilj socker.....
SvaraRaderaDåså.. Gjort så som receptet var. Ska se hur den blir efter 15 minuter.. Dock så säger ni att den ska vara inne längre än 15 minuter men vi får se ! :)
SvaraRaderaDet borde vara lite mer kakao. Ok, jag värkligen ÄLSKAR choklad, men...det är ju bara och ta i själv! Ska prova.
SvaraRaderaDen står i ugnen nu på 175 grader och vägrar bli klar?
SvaraRaderaGod som den är!
SvaraRaderaHallå allihop! Kladdkakan ska ätas KALL! Den stelnar när den har kallnat och ska vara kladdig även efter att den varit i ugnen, viktigast är att kanterna stelnat något och att kakan fått yta. Har inte testat just detta recept, brukar göra ett eget med 1dl kakao och en skvätt nybryggt kaffe i!
SvaraRaderaBlir det en sån där hård yta på den här?
jag har satt in kladdkakan i ugnen nu hoppas att den bir bra med bara ett ägg men jag tror att den blir toppen ändå :D tack :)
SvaraRaderaHej! jag är en tjej på tio höstar. Jag och min bästa kompis skulle överraska min mamma med att laga middag och vi valde denna efterrät, det ångrar jag verkligen INTE! Lätt och smakskig! Rekomenderar den till alla! p.S. Det går lika bra med o´boy-pulfver som med kakao...
SvaraRadera15 min? Min har stått i ugnen i ca 30 min och är fortfarande inte klar..
SvaraRaderadu kanske inte har jort odentligt efter receptet?
RaderaHade den inne i 25 min, och sen in i kylen. Då blev den riktigt seg å god!
SvaraRaderaToppen god..enkelt att röra ihop!
SvaraRaderaTack för siten!
SvaraRaderajätte god kaka! =) Dock ca 5 dl socker och 6 msk vaniljsocker, de gjorde kakan susen! ...alla ni som nu tänker "inte så mkt socker" tänk då efter en extra minut på vi gulliga barn som gillar soker *HOST*
SvaraRaderagod men ganska liten :,( så om man ska göra den, gör dubbelsats. :)
SvaraRaderaGjorde 1½ sats... Står i ugnen nu, & de är typ femtielfte ggn vi bakar efter de här receptet...
SvaraRadera1½ sats, +1,5 msk mer kakao, och 19-21 minuter i ugnen, beroende på hur pass kladdig man vill ha... Blir HELT perfekt (=
Den är jätte god, Enligt mina lärare i alla falla (=
SvaraRaderastår i ugnen nu, smakade på smeten som var väldigt söt... var så ha-galen att jag bakade på utan att läst kommentarerna..skulle nog tagit mindre socker.. men men... blir säkert gott! :)
SvaraRaderaDet blev gött med 6dl socker ist för 2,5 DL som ni säger :)
SvaraRaderaMMMMMMMMMM... behövs vara inne i typ 20min.
SvaraRaderaTa lite glass till blir jättegott!!!!!!!!!!!!
HAHAHHAHAHHAHA omg fkn god kaga dejaaa
SvaraRaderaJag brukar även lägga i lite hackad choklad i smeten, sen in i ugnen, och då först 15 min, sen höja värmen till 200 grader, och då ha den i ungefär 5 minuter.
SvaraRaderaAnnars har jag gjort denna ett x antal gånger! ;)
Håller på att göra kakan nu. Har följt tipsen att sänka sockret till 2,5dl vi får väl se hur det blir ;D
SvaraRaderaDen är i ugnen nu, gjorde efter ungefär detta recept. Testa med lite bakpulver i! det blir som en fylligare smak!:D
SvaraRaderaOch 100 gram smör istället för 75 gram! :)
Blir nog nöjd ändå / Erica
Bara lite förlite socker, ta 3.753432425dl till så blir det smmmmmmarigt:P
SvaraRaderaden har stått i 30 min på 175 grader men är fortfarande lös i mitten...
SvaraRaderaden ska vara lös i mitten när man tar ut den. när den kallnar stelnar den, så att den blir kladdig. om den är torr när man tar ut den är det inte längre en kladdkaka.
RaderaSuperbra recept, god kaka! Skriver receptet på min blogg men länkar självklart till källan, här:)
SvaraRaderaGÖTT kladdis kaka
SvaraRaderaMen hallåååå - era baktider beror inte på receptet utan på att era UGNAR är olika - det är ett välkänt faktum att olika spisar och ugnar värmer olika temperaturer - men egen behöver ca 215 grader på vredet men är ca 200 grader egentligen!
SvaraRaderaDessutom PROVAR man alltid bakverk som just sockerkakor med en sticka - gärna en tandpetare i trä - för att se hur mycket eller litet kladdig sockerkakan är - tycker man att kletet på stickan inte känns färdig stoppar man in kladdkakan några minuter till tills man är nöjd - inte sjutton tar man bara tiden och nöjer sig med det - eftersom det beror just på ugnens värme när bakverket är klart!!
2,5 dl socker och 3 msk kakao, 25 minuter i ugnen, perfekt!
SvaraRaderaFöljde inte erat råd om 2.5 dl socker, följde mitt eget med 1 liter socker... den blev supergod!!
SvaraRaderaLåter bra, ska prova :)
SvaraRaderaplus c. sativa ftw
SvaraRaderariktigt god kaka blev det! tänker defenitivt använda det igen =)
SvaraRaderaMen testa att använda bajs istället för socker, så slipper man den väldigt söta smaken! men ändå jättegott! =)
riktigt god kacka mycket smack med roligt ansiktsuttrycket när åts vamm!
SvaraRaderaKan säga att det är riktigt grymt recept. Mycket god och allt. Beroende på din ugn så kan det bara olika hur länge den ska vara inne, titta var 10:de minut eller 5:te om du vill ha den perfekt!
SvaraRaderaHela receptet är perfekt, det ända man kanske vill göra är att ta 1.5 dl mjöl så den lättare åker i formen.
HUR MÅNGA ÄR DEN FÖR? PROTIONER?
SvaraRaderaMmmm mycket god, testade med daim kross. Ganska söt men barnen gillDe den
SvaraRaderaIntressant recept, har aldrig provat den varianten faktiskt men det måste jag göra nu :D
SvaraRaderahur stor form?:)
SvaraRaderasom en stekpanna går ganska bra tycker jag
Raderasmeten var utsökt god, kakan åkte ner i magen. :)
SvaraRaderaMVH kakabakarna!!!!
Riktigt bra recept men 3msk kakao, och 2,5dl strösocker.
SvaraRaderaSen blir den perfeeect... Godaste Kladdkakan någonsin
Det beror ju på vad man har för ugn,i vissa ugnar behöver den kanske vara inne i 15 mim och i andra 40 min
SvaraRaderaSom sagt, mindre socker och mer kakao. Tyckte inte att det smakade så bra detta tyvärr.
SvaraRaderaEn ganska god kladdkaka! Den kan bli lite degig....
SvaraRaderaNu står kladdkakan inne i ugnen, längtar tills den är klar :D
SvaraRaderaDet här verkar vara för barn. Jag tog sex gånger mer kakao än angivet, plus lite kaffe i, och upplevde ändå kakan som äckligt söt. Halva mängden socker blir nog bättre.
SvaraRaderaJÄTTE GOD PRÖVA!!!
SvaraRaderaGott :)
SvaraRaderanu är den klar den blev super god
SvaraRaderaom man låter den svala tex ute blir den jätte seg och god! :D
SvaraRaderaMin Syrra och hennes kompis ska göra den nu. Få se hur den blir sen.
SvaraRaderaKanongod :)
SvaraRaderaKladdig mumsig kladdkaka. Verkligen ett plus i kanten på lördagskvällen. Till alla gummor och gubbar där ute säger jag: bon apetite!
SvaraRaderaMed kladdkakiga hälsningar Jan-Åke Björnarsson, 69 år i Vallentuna
Jätte god!Hade i lite kaffe för extra smak!:Pmumms!!
SvaraRaderaFantastiskt ! Godaste jag nånsin har ätit dock hade jag bara 2 dl socker och mindre smör, låt den svalna och ät med grädde ! Suuuppeer
SvaraRadera2 dl socker skulle nog vara bra ist för 3 lite väl söt, men jätte god!!Lätt att göra också !
SvaraRaderaJa kakan är god men den sen bättre ut
SvaraRaderaDet här var en riktig höjdare! Använde mig av vaniljpulver istället för vaniljsocker. Det gjorde resultatet ännu bättre!
SvaraRaderaKladdkaka vet jag inte om den blev riktigt... men plattkaka blev den..
SvaraRaderaSka smaka den snart, få se hur den blev...
Kan man ta honung istället för kakao?
SvaraRaderaHur många portioner?
SvaraRaderaska man smörja formen.
SvaraRaderaVisst, går både med 2,5 eller 3 dl. socker. 3-4,5 msk. kakao! Gärna ett ägg istället för 2, blir lite grynig annars (vill inte ha den rinnande, men "rå" och lite seg). La i hackad daimmarabou-gott!
SvaraRaderaskit gott :D // 13 årig tjej med stort bak-intresse
SvaraRaderajag med :)
RaderaDen blir godare om man tar mindre socker och mer kakao, enligt mig. Att hälla i lite kanel, kardemumma och mald nejlika ger en väldigt julig smak! :-)
SvaraRaderaJättebra recept!
Mer kakao och mindre socker gör receptet ännu bättre. Häll i lite kanel, kardemumma och mald nejlika för en julig smak! :-)
SvaraRaderaJättebra recept annars! :-D
Jag hade i lite kardemumma. En trevlig tvist :)
SvaraRaderaNej LP x) I alla fall så var kakan super god! Ta muffins formar, det e godast xd
SvaraRaderaKakan blev jattebra men ta in lite smalt blockchoklad och lite mindre socker du kan ockso doppa kakan i blockchoklad :)
SvaraRaderareceptet var jätte bra och kladkakan blev också jätte god. Jag rekomenderar detta till er alla där ute i världen kram två 12 åringar
SvaraRaderaWOOP WOOP första personen som kommenterar det här året xD min kaka är fortfarande i ugnen och den har varit där i 27 min men blir inte klar :(
SvaraRaderaJag Hadde inne kladd kakan i ugnen i 20 min
SvaraRaderahur länge ska den stå och svalna?
SvaraRaderasuper gott en 10 åring tjej med bak intresse wow!!!!!!:)
SvaraRaderaMmmmmmmmmmmm gott!!! Vi har bakat nu och den vart jätte smaskig(mums!)
SvaraRaderaKladdkakiga häsningar från Jan-Åke Björnarsson 69år vallentuna west side
Kakan står inne i ungnen... När jag smakade på smeten var det väldigt mycket socker skulle nog räckt med cirka 2 dl istället... Annars ser den god ut.
SvaraRaderaJust nu är min kaka i ungenen... Smakade på smeten och det smakade lite väl mycket socker... skulle nog räckt med 2 dl socker ist för 3 dl. Min och min syrras kaka var inte klar vid 15 minuter har dock stått i cirka 25 minuter och är snart klar :)
SvaraRaderaMums...
behövdes mer än 15 minuter men den blev god
SvaraRaderaJätte goood
SvaraRaderaden var ett mycket god kakan
SvaraRaderaJäääääte god!Bästa kladdisen någonsin😛
SvaraRaderaJag heter Marcus pejok och jag är 9år och tycker den är jättegod...mums mums
SvaraRadera