1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
2 st ägg
100 g margarin
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad (till exempel Lindt 75 procent)
Steg för steg
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
- Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret, tillsätt de båda äggulorna.
- Vispa äggvita till ett fast skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.
- Rör försiktigt ner äggskummet och den smälta chokladen i mjölblandningen.
- Häll smeten i formen och grädda i 23-24 minuter i 175 grader.
- Låt kladdkakan svalna av innan servering.
Den här är kalasgod!
SvaraRaderaSupersmaskens. Tack för recept!
SvaraRaderamm
SvaraRaderaoooooo
SvaraRaderaLåter helsmaskigt. Men var är marängen? (försöker bli av med fyra äggvitor)
SvaraRaderaMarängen är ju i smeten.. äggvita plus socker blir maräng och så tillsätter man chokladen...
SvaraRaderaBlev väldigt besviken,alldeles för torr.Hade inne kakan i 22 minuter i 175 grader.Max 15 minuter.Blev absolut inte en kladdkaka,snarare en torr chokladkaka:(
SvaraRaderaJÄTTEGÖTT VA JU DETTA!
SvaraRaderaLåter smarrigt - men inte kladdig väl? Marängen torde motverka det :)
SvaraRaderaVäldigt god. Har bakat denna många gånger nu och hela familjen älskar den. Jag kör den 23 min i 150 grader (varmluftsugn) och då blir den perfekt.
SvaraRaderaLite torr men god.
SvaraRadera