Lyxig kladdkaka

Ingredienser

100 g smör
100 g choklad (För tips om rekommenderad chokla
d, klicka här)
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker



Steg för steg

- Sätt ugnen på 160 grader

- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

- Smält chokladen i ett vattenbad

- Rör samman samtliga ingredienser.

- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Häll i smeten

- Gräddas i 24 min.

- Låt kakan stå några timmar innan servering


Få det här receptet på sms, skicka kladdkaka lyx till 72672 (5 kr) 
 

101 kommentarer:

  1. Det var mig en seg smet ! Men resultatet blev jätte gott !

    SvaraRadera
  2. Gick bra med 120 gram vit blockchoklad, vart skitgott!

    SvaraRadera
  3. Kan verkligen rekommendera detta. Den blev precis som en cafékaka! Vispa länge dock.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul, så himla trevligt att vi alla kan dela med oss av vackra smak upplevelser

      Radera
  4. En underbar kaka,lyxig och kladdig.
    Rekomenderas starkt

    SvaraRadera
  5. Den var jätte god!!!!

    rekomenderar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Himlaa gott som du säjer :);)

      Radera
  6. Göööööööööööör gooooo

    /glade Göteborgaren

    SvaraRadera
  7. Ska göra den på julafton
    Johan Nordahl

    SvaraRadera
  8. väldigt god kaka, gör den!

    SvaraRadera
  9. gick finfint utan att smöra och bröda formen

    SvaraRadera
  10. ska göra den till min älskade sambo nu...det kommer säkert bli mumma gott :)// Snuggisen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle det stå snyggisen eller snuggisen? det står snuggisen.

      Radera
  11. Jag gör min väldigt likt denna, men jag har även i 2 msk grädde, 2 msk starkt kaffe, 3 msk honung, 1 kryddmått salt. Samt lite mer vetemjöl pga vätskan. Jag vispar även äggvitan separat med hälften av sockret, och vänder sedan ner denna i smeten efter att smeten är i formen. Ger en randig yta med likheter till maräng...

    Kladdkaka kan vara en konst. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De lät riktigt gott, har kakan i ugnen redan med nästa gång ska jag prova ditt recept. / Laban

      Radera
  12. Jag följde nästan receptet exakt, men tog bara 3 msk kakao och hade i hackad choklad istället för att smälta :) Den står i ugnen nu så får väl se hur resultatet blir!

    SvaraRadera
  13. den var såå good jag ska göra en till nu.

    SvaraRadera
  14. Kakan blev jättegod! Det fungerade alldeles utmärkt med Marabou Mörk Choklad.

    /Marie

    SvaraRadera
  15. mmm låter gott, ska göra ett försök!

    SvaraRadera
  16. mm reseltateetblev smamsen!

    SvaraRadera
  17. Vi är oxå på G att göra ett test, dock befinner vi oss i sommarhuset på västkusten och är inte säker ppå att alla ingredinser inns tillgängliga. återkommer med resultat. Möjligen finns det lite påskgodis att tillgå :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag köpte en kappa på rea förra veckan, råkade spilla lite vin på denna. men det gick faktiskt bort i tvätten.

      Radera
  18. Häst gössig Kladdkaka!! :D

    SvaraRadera
  19. måste prova det här receptet:D!!!!!!!!!!!!!!__________________________________________________________________________________________

    SvaraRadera
  20. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    SvaraRadera
  21. Har provat flera gånger...det är sååååååå gott... Jag tryckte in frysta hallon i degen sista gång sedan mörkchoklad glasyr på den färdiga kakan med lite bär på i mitten för dekoration ...blev HIMLA GOTT och festigt...PROVA DEN!!!!

    SvaraRadera
  22. jag följde receptet exakt + tillsatte kex i mitten av smeten... tog hälften av smeten och smete ut den på formen sen placerade jag ut valfri kex sedan så hällde jag över resten av smeten...åååh sååå gott smakar precis som köpt kaka ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. åhh va gott me valfri kex

      Radera
  23. hmmm jag har inte smakat enn men hoppas den blir god :D smeten var det i allafall. =)

    SvaraRadera
  24. micke micke god kakan. nu från jag äter varja daganen.

    bjudar jäst varja gong. jag her bor i svirige i 15 år. gudar har gavit dig micket fina hander till moten laganing. minar son är micket glat

    SvaraRadera
  25. Gör denna nu. Modifierade den en aning! Hade i lite dooleys espresso och böt ut 0.5 deciliter socker mot rörsocker, mumsigt.

    Kika gärna in på min bak&matblogg! =)

    SvaraRadera
  26. Väldigt seg smet, blev orolig att jag hade gjort något fel, men nu står den i ugnen. Får se hur den smakar sen.

    SvaraRadera
  27. Använde en 100g Exlellence intense mint och det är värt att prova på kan jag lova. Mintkladdkaka, mmmm.

    SvaraRadera
  28. Jag hade i mörk choklad med apelsinsmak. Sen bytte jag ut 1dl strösocker mot ½dl moscovadosocker och så hade jag istället bara 3msk kakao. Suuuuuper god!

    SvaraRadera
  29. Går det bra med utan choklad??

    SvaraRadera
  30. Vääääldigt seg konsistens på smeten.. gick knappt att bre ut i formen, men jag hoppas att den sjunker ut lite i kanterna när den är i ugnen..

    SvaraRadera
  31. känns att 24 min är för mycket. kanske bara min ugn.

    SvaraRadera
  32. Sjukt gott! Den godaste kladdkakan jag ätit!

    SvaraRadera
  33. Står och kollar på den ,ska ut ur ugnen snart ser lite platt ut men kommer säkert god<3

    SvaraRadera
  34. jag blandade med morötter!

    SvaraRadera
  35. den håller på att svalna nu :D, hoppas den blir god ;D

    SvaraRadera
  36. ska prova den nu hoppas den blir mumms!! :P

    SvaraRadera
  37. Det var nog den bästa kladdkakan jag har smakat. Den ska lätt bli paradkakan :D

    SvaraRadera
  38. Använde glutenmix i stället för vetemjöl och resultatet blev alldeles underbart!

    SvaraRadera
  39. Hade mörk 55% choklad från Odense. Helt ny ugn och på lägsta falsen.Började släppa i kanterna och resa sig exakt vid 24 minuter, lät den vara inne fyra minuter till. Blev dock bara ett par cm hög o aningen för kladdig i mitten. Provar nog att ha den på mittersta falsen nästa gång...annars får det vara..

    SvaraRadera
  40. Jättegod, testa mintchoklad!

    SvaraRadera
  41. Seg deg, underlättade genom att smälta chokladen i samma kastrull som smöret, obs på låg värme. Rörde i övrigt direkt i kastrullen när den svalnat, minimalt med disk, hällde dock i en skvätt cognac för mer vuxensmak. Kanongod!!!

    SvaraRadera
  42. den var undebarrrr hhhhhhhhh

    SvaraRadera
  43. Ska prova nu... Men den låter jätte god! :DD

    SvaraRadera
  44. Jag brukar lägga till 2 msk bakpulver och hälla i smeten i Muffinsformar :) Sedan brukar jag vanligtvis hälla vispgrädde lite snyggt på och hacka jordgubbar till små bitar och lägga på :) Muuuuums!

    SvaraRadera
  45. ät bara smeten fy vad god!

    SvaraRadera
  46. mmhm mhm gud vagod kaka, blir verkligen tårögd.

    SvaraRadera
  47. Den var kladdig och god :)


    Rekomenderar

    SvaraRadera
  48. god...men inte utsökt som förväntat!

    SvaraRadera
  49. ska jusst göra den ! den såg färsk och god ut.blir spännande !


    //P-12 or

    SvaraRadera
  50. vad menas med vattenbad??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man häller i vatten i en kastrull, och sätter sedan en skål på kastrullen så att vattnet precis nuddar skålen, sedan lägger du chokladen i skålen och väntar tills den har smällt : D lycka till!

      Radera
  51. Smeten var minst sagt seg. Vi hoppas dock att resultatet blir lika bra som flertalet hävdar, en café au lait, hallon samt grädde skall kombineras. Vi är dock sparsamt optimistiska i nuläget.

    Karin & Niclas

    SvaraRadera
  52. vattenbad är när du har en kastrull med kokande vatten på spisen och sätter en skål ovanför som t.ex. chokladen smälter i! :)

    SvaraRadera
  53. Fantastiskt god!!! Serverade denna på julafton till kaffet och det var en ren njutning :-)

    SvaraRadera
  54. Detta är den godaste kladdkaka jag ätit och de jag bjuder på den säger ofta detsamma. Jag bryter ner chokladen i det smälta smöret istället för att smälta den i vattenbad. Sedan blandar jag ingredienserna enligt "vanliga bakprinciper" (först smör och socker poröst, blandar torra ingredienser för sig innan de rörs ner). Ställer sedan kakan ganska långt ner i ugnen. Visst är smeten seg, men det gör väl ingenting när resultatet blir bra!

    SvaraRadera
  55. In the process, verkligen seg smet som många sagt innan oss. Väntar med spänning på resultatet, kör helekologiskt.
    Struntar i sista receptanvisningen : )

    SvaraRadera
  56. jag brukar bada chokladen i varmt vatten. den blir lite spräcklig och härlig då tycker jag.

    SvaraRadera
  57. when i see your cake there's not a thing that i would change cause it's amazing just the way it is

    SvaraRadera
  58. Gjorde denna kaka, står i ugnen nu, gjorde även med kokostäcke över, tog ut kakan 10 minuter innan och la över kokostäcket o nu ska den va i ugnen tio minuter, kommer bli super gott!
    Kokostäcke: 200 gram kokos, 100 gram smör, 1 dl socker och 1 dl sirap, koka ihop allting!
    Kram Nathalie!:)

    SvaraRadera
  59. hur många grader ska ungen vara på?

    SvaraRadera
  60. Ska man lägga vanlig smör eller margarin?

    SvaraRadera
    Svar
    1. smör blir ju godast så klart

      Radera
    2. jag satte vanligt smör och det blev verkligt gott! Men det kanske inte har någon skillnad :-)

      Radera
  61. Sjukt god! Jag hackade ner lite extra choklad tio minuter innan den var färdig, blev super gott! Rekommenderas starkt! :) Muuuuuums!

    SvaraRadera
  62. Ska testa baka den nu.

    SvaraRadera
  63. Väldigt god och stark smak!! Jag körde grundreceptet men la till en extra msk kakao, ungefär två msk starkt kaffe och lite mjöl för att kompensera vätskan. Sedan la jag i frysta hallon i smeten, underbart! Hade i den i 24 minuter som det stog.

    Men den blev inte sådär seg utan mer mousseaktig, kanske var kaffet? Är väldigt dålig på bakning, någon som vet hur man får en riktigt seg kaka?

    SvaraRadera
  64. jag tycker detta recept var grymt :) Smakade riktigt gott och riktigt mycket choklad! istället för mörk choklad så tog jag istället marabou mjölk choklad och så hade jag i 200 gram smör istället för 100gram smör. Plus att jag hade i 3 ägg :) den gräddades i ugnen på 160 min i 20min :)

    SvaraRadera
  65. Jag hackade i choklad också :) btw ;)

    SvaraRadera
  66. jääte got och jätte lätt att laga!!!!!

    SvaraRadera
  67. mumms gott (got med 150g choklad med )mumms rekomenderar värkligen kladkakan

    SvaraRadera
  68. Var så otroligt gott! Blir att rekommendera för mina kära :)

    SvaraRadera
  69. Det är tur att ni kan läsa recept och göra goda bakverk.. Men stava kan ni fan inte.

    SvaraRadera
  70. hade inga ägg så gjorde med 1 dl olja istället blev också super!

    SvaraRadera
  71. Bästa kladkakan jag gjort! :)

    SvaraRadera
  72. 200g Marabou Schweitzernöt blir kanon. Strunta i vattenbad, smält bara smör och choklad tillsammans och blanda sen i resten. Bara en kastrull att diska :-)

    SvaraRadera
  73. Många skriver att smeten blev seg. Det kan bero på att man vispar den istället för att röra. Har precis tagit ut den ur ugnen och det ser bra ut! Mums!

    SvaraRadera
  74. Grymt god!! Åt den igår direkt när den var klar men insåg precis att den blev 100 gånger så god av att stå ett tag! Tack för receptet!

    SvaraRadera
  75. Trimmade om receptet:
    2 dl vetemjöl
    3 dl socker
    6 msk kakao
    1.5 msk vaniljsocker
    100 gram 85% mörk choklad
    3 ägg
    150 gram smör

    Större sats: 35 minuter?????

    Nästa gång får det bli med en bit äkta vaniljstång istället för vaniljsockret.

    SvaraRadera
  76. Supergott! Bästa kladdkakan jag bakat! Men gräddtiden är alldeles för lång, bättre med 15-18 minuter :)

    SvaraRadera
  77. Den här var verkligen INTE god!

    SvaraRadera