Kladdkaka med vit choklad

Ingredienser

100 g Smör eller margarin
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vanilsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
150 g Kesella
100 g vit choklad

Steg för steg

- Sätt ugnen på 200 grader

- Smörj och bröa en form

- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt

- Rör ihop socker och kesella och blanda ner i mjölblandningen

- Smält choklad och smöret tillsammans i ett vattenbad och rör ner i smeten

- Häll ner smeten i formen och grädda i 23-25 minuter

15 kommentarer:

  1. vet ni jag använde också vit choklad i stället för mörk men till brownies,det smakade inte ens choklad, mer som vanlig sockerkaka...

    SvaraRadera
  2. Låter gott, skall baka den idag till Nyårsafton..så får vi se hur det blir! :D

    SvaraRadera
  3. KLADKAKAA MUUUUMSSS !! haha

    SvaraRadera
  4. Låter grymt gott - måste jag prova! Kan man ta något annat än kesella? Eller helt enkelt strunta i det? Befinner mig nämligen i Frankrike..

    SvaraRadera
  5. låter gått fast utan kesella. går det utan?? Tacksam för svar:)

    SvaraRadera
  6. Jag brukar köra med grön krydda som salvi :P Övergott!

    SvaraRadera
  7. Jättegod =) Fast jag bytte ut kesellan mot creme fraich, vet ju inte hur det smakar vanligtvis men min blev som sagt supergod !!!

    SvaraRadera
  8. varför finns det ingen bild på kladdkakan så man vet hur slutresultatet ska bli?

    SvaraRadera
  9. håller med anonym

    SvaraRadera
  10. Testa med rivet citronskal i kakan. Supergott

    SvaraRadera
  11. en bild skulle vara bra...:O

    SvaraRadera
  12. skare´va så skare´va :Smör istellet för kvarg (kesella är en specifik produkts egennamn) ?

    SvaraRadera